С минута мълчание депутатите почетоха паметта на тримата загинали при наводненията

...
С минута мълчание депутатите почетоха паметта на тримата загинали при наводненията
Коментари Харесай

С минута мълчание депутатите почетоха паметта на тримата загинали при наводненията в Бургаско

С минута безмълвие депутатите уважиха паметта на тримата починали при наводненията в Бургаско в началото на съвещанието на Народно събрание. Все още една жена е в неопределеност след бедствието и продължава да се търси. 

Председателят на парламент Димитър Главчев сподели:

Нека изразим нашите най-дълбоки съболезнования и състрадание към техните фамилии и близки във връзка тежката загуба. Солидарни сме със скръбта и болката им и ги уверяваме, че не са сами в тези мигове на тестване. Искрено сме съпричастни и към всички поданици на засегнатите от бедствието региони. Най-важното сега е държавните органи, локалната власт и жителите да обединим напъните си за превъзмогване на последствията от водната буря.

Депутатите утвърдиха на първо четене законодателна смяна, съгласно която справката за съдимост ще се прави посредством длъжностен продан на информацията сред администрациите. Промяната беше поискана от Министерския съвет като част от желанията на ръководещите да се понижи административната тежест за жителите и за бизнеса. Промените ще обиден 68 закона, в които се съдържа условие за показване на удостоверение за съдимост. Мярката би трябвало да мине и на второ четене, с цел да бъде дефинитивно призната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР